< terug

als je het ons vraagt dan

wordt onze wereld groter

In gesprek met Jeroen (ervaringsdeskundige)

‘Door meer van elkaar te horen, meer te weten waar iemand zin in heeft of wat iemand wil, kom je erachter hoe je met die ander om kunt gaan. Je komt erachter hoe je die ander misschien ook kunt helpen.

Als er dingen niet goed lopen, dan kan je er iets aan doen. Ik merk dat veel cliënten dat besef niet hadden. Als ervaringsdeskundige weet ik inmiddels dat je zelf heel wat kunt veranderen, als je je er bewust van bent. Dat draag ik over, ik help mensen bewuster te maken dat zij zelf iets kunnen veranderen. Door Als je het ons vraagt dan komen mensen nu ook naar me toe met vragen.

Dat is belangrijk, want dat maakt het leven prettiger. Je wordt minder afhankelijk van anderen. Ik heb het zelf ook ervaren. En als er meerdere personen om je heen zijn waarmee je samen kunt optrekken, dan krijg je meer eigen waarde. Dan word ik trotser, dan voel ik me prettiger. Je bent dan veel meer met elkaar. En minder alleen. Dat gun ik iedereen, en daarom vind ik het leuk om ervaringsdeskundige te zijn bij Als je het ons vraagt dan.’