< terug

als je het ons vraagt dan

nemen we de tijd voor elkaar

In gesprek met Robin (cliënt)

‘Niet iedereen durft zonder mensen van buitenaf naar de begeleiding toe te stappen. De mensen van Als je het ons vraagt dan helpen goed bij het gesprek. Ze moedigden mij aan om te zeggen wat ik vind. Dat helpt mij om dat ook te doen. Het gaat er voor mij om dat ik gehoord word. Ik wil niet het gevoel hebben dat er te weinig tijd is om naar me te luisteren. Of dat er geen besef is dat het belangrijk is wat ik voel of vind.

Heel veel gaat over communicatie ben ik achter. Tussen mij en mijn begeleider en ook tussen de begeleiders onderling. Als begeleiders vertellen wat er lastig is, gaan cliënten ook anders kijken naar begeleiders. Begeleiders weten meer van ons, als ze meer de tijd hebben ook andere dingen te horen. Ik merkte ook dat praten met verwanten goed is. Zelf heb ik geen verwanten die meedoen. Maar het is echt goed dat die er wel waren. Zij hebben weer andere ideeën die helpen.’